Tipus de cireres i propietats

VARIETATS MÉS HABITUALS

Early lory: S’està imposant a la burlat per ser més primerenca, més dura i saborosa.
Burlat: abans era molt apreciada per ser la primera en collir-se. Té menys sucre que altres per ser primerenca (té menys hores de sol).
Prime Giant: bon tamany i bon sabor.
Rubi: pol.linitzador. amb menys qualitat que la pramagian.
Stark hardy giant: Fins ara la reina de les cireres per més resistència a l’asclatat.
Bing: bona cirera però sense resistència. En cas de pluja, surt molt castigada.
Van: una varietat molt cultivada a Torrelles. Bones característiques i abundants produccions.
Sweetheart: varietat tardana, de les millors per la seva duresa i resistència l’aclivellat. Li costa passar-se a l’arbre.

 

PROPIETATS DE LES CIRERES

Les cireres són una bon font de vitamina C i A, i un excel·lent antioxidant. També es considera un aliment protector contra el càncer per tenir àcid elàgic, una substància que inhibeix la reproducció de cèl·lules cancerígenes. També contenen àcid fòlic en quantitats moderades, així com calci i fòsfor.
Els valors nutricionals de les cireres són molt equilibrats, sobresurt el contingut en potasi (260mg als 100gr de porció comestible) un mineral necessari en la transmissió de l’impuls nerviós fins als músculs i en la regulació de l’aigua en l’organisme. El potasi, junt amb el contingut en fibra i aigua, concedeix a les cireres un poder depuratiu important.