Programa d’activitats

Descarrega’t el programa de la Festa:

(+) PROGRAMA DE LA 44a FESTA DE LA CIRERA (PDF)

 

DIMARTS 28 DE MAIG

 

19.30 h / Biblioteca municipal Pompeu Fabra

Presentació del llibre ‘Contes del Baix Llobregat’
Obra que neix per celebrar els 50 anys del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (1974-2024). Conté un conte il·lustrat per a cada poble i ciutat de la comarca amb els textos del Rafael Bellido, les il·lustracions de l’esparreguerina Joana Llordella i el pròleg de la Carmen Romero.
Organitza: Biblioteca municipal Pompeu Fabra

 

DIJOUS 30 DE MAIG

 

17 h / Ateneu Torrellenc

Valoració de la millor cirera de Torrelles 2024
Un jurat format per tres professionals de la restauració del municipi es reuneixen per triar la millor cirera d’enguany. Els membres del jurat tindran en compte els següents criteris: l’aspecte; l’olor; el gust (dolçor, acidesa, etc.), la textura, i la dimensió. Totes les cireres que participin al concurs seran exposades a l’exposició de la cirera durant el cap de setmana.

 

DIVENDRES 31 DE MAIG

 

17 – 20 h / Zona Barraques

Virtuart
Activitat artística de realitat virtual d’alta gamma que permet pintar i dibuixar a l’aire, en un univers sense límits. Podreu participar en la creació d’una obra relacionada amb la Festa de la Cirera. Tindran preferència les persones de 12 a 29 anys.
Organitza: Casal de Joves “El Club”

 

17.30 – 18.30 h / Zona Barraques

Jocs de picar de mans en català
Creus que “Don Federico mató a su mujer” no és una lletra adequada per un joc infantil? Vine a aprendre’n de noves! I en català! Canta i balla mentre t’expliquem la història de la pirata Renata, prepares pocions amb les bruixes, fas de detectiu per esbrinar qui ha robat el diamant… i molt més! Ets capaç de memoritzar els passos d’aquestes cançons i seguir-ne la lletra? A partir de 6 anys..
Organitza: Esbart Sant Martí de l’Ateneu Torrellenc i Centre d’Esplai Arc de Sant Martí

 

20.30 h / C. Major (cantonada amb el c. Santiago Rusiñol) fins al parc de Can Sostres

Correfoc infantil amb la Colla infantil Diables de Molins de Rei i els Diables de Torrelles.
Organitza: Diables de Torrelles

 

A partir de les 20.30 h / Zona Barraques

Sopar de carreters.
Venda anticipada a Nins i nines a partir del 20 de maig. Preu: 6 euros (anticipat) i 8 euros (al moment).
Organitza: Associació Èxit [sortida d’emergència]

 

22 – 1 h / Zona Barraques

Bingo musical. Posa a prova els teus coneixements musicals en un bingo on en comptes de números, s’hauran de ratllar les cançons que vagin sonant. Els cartons tindran un cost de 0,5 €. Hi haurà premi per a la persona guanyadora.
Organitza: Associació Èxit [sortida d’emergència]

 

23 h – 4 h / Zona Barraques

Discoteca amb DJ’s locals. Gaudeix d’una nit amb música i animació per tots els públics.
Organitza: Associació Èxit [sortida d’emergència]

 

 

DISSABTE 1 DE JUNY

 

8 h / Plaça de l’Ajuntament

Passejada pels camps de cirerers. La passejada passa per corriols i camins de muntanya amb desnivells, per tant, cal portar calçat adequat. Durada aproximada: 2 h 30 min. Places limitades. Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia a: www.cetorrellenc.cat
Organitza: Centre Excursionista Torrellenc

 

10.30 h – 13 h / Biblioteca municipal Pompeu Fabra

Taller de cireres amb globus
Les cireres són el centre d’aquests dies i des de la biblioteca volen participar amb un taller. Amb globus, cintes i cartolines es faran unes precioses cireres. Sense inscripció.
Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

 

11 h / Terrat del campanar

Galejada de trabucs i repic de campanes
Tret d’inici de la Festa de la Cirera.
Organitza: Carrasquetes de Torrelles i colla de campaners de l’Ateneu Torrellenc

 

11 – 13.30h / Carrer Sant Pau

Jocs gegants de carrer, antics jocs de fira i animació amb jocs populars de la Cirera. Una cinquantena de jocs de fusta basats en la temàtica de les cireres i muntats a sobre taules o a terra. Jocs que recorden aquells que jugaven els nostres pares i avis. Tothom hi pot participar: els nens aprenen a jugar amb el jocs tradicionals i els grans recorden la seva infantesa.

 

11.30 h / Plaça de l’Ajuntament

Ballades a plaça
Cercavila pels carrers del centre del poble amb els grups infantils de l’Esbart Sant Martí. Actuacions a la terrassa de l’Ateneu, la plaça de la Tal·lara i la Zona de Barraques. Col·laboren: Grallers de Torrelles
Organitza: Esbart Sant Martí de l’Ateneu Torrellenc

 

11.30h / Ateneu Torrellenc

Recepció de la Festa de la Cirera 2024

 

12 – 13.30 h / Carrer Sant Pau

2n concurs de llançament de pinyol de cirera. Inscripcions el mateix dia a la barraca de l’Esplai, mitja hora abans de l’inici de cada categoria. Preu: 1€ per pinyol (en la categoria adult. Infants inscripció gratuïta). La categoria d’adult tindrà premi per a la persona guanyadora.
Categories: 12 h: infantil (4 a 7 anys); 12.30 h: mitjà (8 a 13 anys); 13 h: adult (a partir de 14 anys)
Organitza: Centre d’Esplai Arc de Sant Martí

 

13 – 15 h / Zona Barraques

Vermut musical. Vine a ballar, escoltar música i gaudir d’un bon vermut! Amb l’actuació del grup de rumba Rumberto.

 

16.30 – 20h / Carrer Sant Pau

Jocs gegants de carrer, antics jocs de fira i animació amb jocs populars de la Cirera. Una cinquantena de jocs de fusta basats en la temàtica de les cireres i muntats a sobre taules o a terra. Jocs que recorden aquells que jugaven els nostres pares i avis. Tothom hi pot participar: els nens aprenen a jugar amb el jocs tradicionals i els grans recorden la seva infantesa.

 

16.30 h – 20 h/ Terrassa de l’Ateneu Torrellenc

Marató de combos. Amb les actuacions de: H.L.M (hope rock), Key Fingers (kid sound), The Blue Cherries (blues de les cireres), Hot Rebel (oldies beat-tones) i Stickers Teen (power rhythm).
Organitza: Espai Musical Tempo de l’Ateneu Torrellenc

 

17.30h / Zona Barraques

Animació infantil: Tinc un sac
A càrrec dels Grimpallunes. Qui no guarda un grapat de bons moments, records i il·lusions… Danses i cançons, jocs… i algun enigma a descobrir! No perdis el fil i balla a ritme de les cançons més engrescadores, però recorda que a més de bellugar el cos, també hauràs de fer anar el teu cap! Espectacle d’animació pensat per a infants i famílies.

 

18 h / Plaça de l’Ajuntament

Concert de sardanes amb la Principal de la Bisbal
Fundada l’any 1888, el naixement de La Principal de la Bisbal coincidí amb l’època on la sardana començava a expansionar-se per tot el territori, en plena Renaixença. Proclamada com “La Dansa Nacional de Catalunya”, la cobla bisbalenca participà decisivament en el procés de divulgació de la sardana, des de l’Empordà a tot del país. La continuïtat com a cobla de primera fila, des del moment de la seva fundació, atorga a La Principal de la Bisbal un paper transcendent dins la nostra història. No és fàcil estar més de cent trenta anys al cim de les nostres cobles i seguir sent un referent. Concert de 12 sardanes (les dues últimes ballades). Director: Francesc Cassú i Jordi.
Preu: 7 euros (socis) i 10 euros (general).
Organitza: Associació de Gent Gran de Torrelles

 

21h / Carrer Sant Pau

Sopar Quina barra tenim els de Torrelles!
Organitza: grup de Blancs del Centre d’Esplai Arc de Sant Martí

 

22 h / Carrer Major (cantonada amb c. Can Coll) fins al parc de Can Sostres

Correfoc amb els Diables Els Cremats de La Múnia i els Diables de Torrelles.
Organitza: Diables de Torrelles

 

23h – 0h / Zona Barraques

Concert amb ALD Project *
Banda de música urbana cantada en català. En River, l’Snappy i el Lluk són un trio torrellenc format a mitjans de l’any passat i ja compten amb un munt de singles.

 

0h – 2.30h / Zona Barraques

Concert amb Rocktàmbuls *
Vols saber què és la Rocktambulina? Gaudeix de les nits de festa amb tota l’energia de Rocktàmbuls i els seus ritmes descarats. Versions de tots els estils i èpoques amb una selecció de temes molt acurada, pensades per les oïdes més exigents i les més eixelebrades!

 

2.30h – 5h / Zona Barraques

DJ Rocktambulina *
Per acabar d’arrodonir la festa, se seguirà amb DJ Rocktambulina. Una sessió que aguantarà la nit a dalt de tot i seguirà amb la mateixa energia que el concert. Un concepte que uneix DJ i a tota la banda animant des de l’escenari amb polseres, llums, marxandatge i mil sorpreses més. Evidentment, punxant els millors temes de tota la història. Una sessió de 10!

 

5h – 6h / Zona Barraques

Discoteca *

 

(*) Actes amb control d’aforament. Entrada i sortida pel carrer Sant Pau. L’entrada pel c. Major queda deshabilitada, excepte per sortida d’emergència.

 

DIUMENGE 2 DE MAIG

 

10 h / Església de Sant Martí de Torrelles

Celebració eucarística.
Organitza: Parròquia de Sant Martí

 

11 – 13.30h / Carrer Sant Pau

Jocs gegants de carrer, antics jocs de fira i animació amb jocs populars de la Cirera. Una cinquantena de jocs de fusta basats en la temàtica de les cireres i muntats a sobre taules o a terra. Jocs que recorden aquells que jugaven els nostres pares i avis. Tothom hi pot participar: els nens aprenen a jugar amb els jocs tradicionals i els grans recorden la seva infantesa.

 

14h / Zona Barraques

Paella popular. Venda de tiquets a Nins i Nines des del 17 de maig al 2 de juny (tiquets limitats). Preu: 7 € (anticipat) i 8 € (al moment).
Organitza: Centre d’Esplai Arc de Sant Martí

 

18h / Zona Barraques

Acte de cloenda i lliurament de premis.

 

18.30h / Zona Barraques

Espectacle d’improvisació: Impro Acatomba. Un espectacle d’humor 100% improvisat on el públic decideix amb les seves frases i participa del show en tot moment, històries improvisades combinades amb dificultats afegides, que faran que cada show sigui únic i irrepetible. En una actualitat on casi tot és virtual i es pot descarregar, vine a viure el moment, el directe i viu el present de lo inesperat amb nosaltres! Humor, espontaneïtat, imaginació i rapidesa. La companyia ha participat a festivals internacionals, i nacionals, i al 2012 van guanyar el Mundial d’Improvisazione Teatrale d’Itàlia.

 

 

 

ALTRES ACTIVITATS

 

L’assassí de la Cirera
Joc de rol vivencial i d’estratègia, per a tot el poble, que dura tot el cap de setmana de la Festa de la Cirera. Consisteix a “matar” simbòlicament una víctima, que prèviament s’haurà assignat, mitjançant un adhesiu. L’objectiu és aconseguir ser l’únic supervivent, l’assassí de la cirera. Aquest any amb nou format per parelles. Inscripció per parelles del 24 al 31 de maig (hora límit les 0 h), enviant un Whatsapp al 617.399.969. Consulta les normes i més informació a l’Instagram @assassidelacirera.
Organització i dubtes durant el cap de setmana a la barraca d’Èxit (Zona Barraques).

 

Sant Martí de Torrelles, mil anys d’història
Explicació a l’església i pujada al campanar.

Dissabte 1 de Juny: a les 17 h.
Diumenge 2 de Juny: a les 12 h.

Activitat gratuïta.

Organitza: Parròquia de Sant Martí de Tours

 

Mostra d’aparadors guarnits
Del 27 de maig al 2 de juny
La cirera, la festa i el món que l’envolta arriba també als aparadors dels comerços locals. Fes-hi una ullada i gaudeix. Hi participen: Calçats Martí, La moda nostra, ⁠Mister cock, L’Òstia, Nins i Nines, Assessoria, Gelateria Canaima, L’Estanc, Génesis barbershop, El Celler, Farmàcia, Ca la Maria, ⁠Immonatural i Nagreen.
Organitza: Agrupació de Comerciants, Serveis, Emprenedores i Hostaleria de Torrelles