Ruta dels Cirerers

RUTA PELS CAMPS DE CIRERERS – 5 DE JUNY

Molt interessant és la proposta del Centre Excursionista de Torrelles que presenta cada any per la Festa de la Cirera: una ruta per conèixer els camps de cirerers del municipi. Torrelles conserva actualment unes dues-centes hectàrees de terreny de conreu, la major part del qual produeix la nostra fruita per excel·lència, la cirera. Es tracta d’un recorregut de dues hores i mitja.

VOLS ANAR-HI?
Dissabte 5 de juny de 2021, a les 8.30h. Sortida, des de la plaça de l’Ajuntament. La passejada passa per corriols i camins de muntanya amb desnivells, per tant cal portar calçat adequat. Durada aproximada: 2 h.

Organitza: Centre Excursionista Torrellenc

Places limitades. Cal inscripció prèvia a http://bit.ly/torrellesreserva

SENDERISME – LA RUTA DE LA CIRERA

El paisatge pel qual transcorre aquesta ruta és un mosaic format per camps conreats, principalment de cirerers, camps abandonats i bosc de pi blanc, amb la típica flora i fauna mediterrània -aladern, alzina, roure, llentiscle, bruc, mallarengues, aligots, xoriguers o corbs.

Durada: 2 h 45 m
Grau de dificultat: baix
Estacionalitat recomanada: primavera
Inici i acabament: plaça de l’Ajuntament

CURIOSITATS

Davant el cementiri hi ha la creu de Sant Pau, del 1886, i un xiprer amb una placa que commemora el seu centenari. Abans d’arribar-hi, si ens desviem a la dreta per un camí, trobem a uns vint metres les restes d’una antiga esglesiola o ermita.
Durant tota la ruta, s’observen barraques de pedra seca antigues, actualment en desús. La ruta passa per diverses masies: Can Valent (en ruïnes), Can Riera, Can Mas i Can Coll. A prop de Can Riera hi havia un gran roure inclinat, actualment escapçat per les ventades del 2009.
Des de la creu del Padró hi ha molt bona vista de Torrelles i de Catalunya en Miniatura.
S’observa la vall de Can Reinal, les penyes de can Riera i el puig Vicenç. És un bon punt per fer-se una idea del terme de Torrelles. Al passar per la vall de Can Reinal es divisa, al nord-est, la torre de Collserola i el Tibidabo. Des de la serra de Can Valent, al nord, es divisa Montserrat, Sant Llorenç de Munt i el Montseny.

(+) DESCARREGA’T EL RECORREGUT I EL MAPA DE LA RUTA AQUÍ


(+) CONSULTA MÉS RUTES A TORRELLES PER FER A PEU O EN BICICLETA