Ruta Gastronòmica

CIRERES AMB MOLT DE GUST

La fruita per excel·lència a Torrelles de Llobregat es transforma en exquisits plats o tasts durant el cap de setmana de l’1 i 2 de juny. La cirera no només és l’ingredient que es transforma en productes elaborats com ara la confitura de cirera, el licor i el vi de cireres o deliciosos dolços, sinó que és també la base de plats cuinats amb imaginació. Amb aquesta filosofia i el respecte cap al producte local, els restaurants i bars locals consoliden aquesta edició la Ruta Gastronòmica de la Festa de la Cirera que celebra ja la seva 16a edició. Aquesta 44a de la Festa de la Cirera els establiments que hi participen amb plats, tasts i postres elaborats amb cireres de Torrelles són:

(+) Consulta aquí els plats de la 16a Ruta Gastronòmica (PDF)

 

Rest. Can Balasch de Baix / Can Balasch de Baix, s/n – Tel. 93 689 08 51

  • Amanida d’enciams amb burrata i cireres amb vinagreta de cireres
  • Gaspatxo de cireres amb encenalls de pernil ibèric
  • Bacallà gratinat amb allioli de cireres
  • Magret d’ànec amb salsa cireres
  • Mató amb melmelada de cireres
  • Got de Cheesecake amb melmelada cireres

Restaurant Cal Joan / Ctra. Torrelletes, 1 Bx – Tel. 93 689 11 41

Primers

  • Assortit de formatges amb melmelada de cireres
  • Amanida amb formatge de cabra i vinagreta de cireres
  • Escalivada amb formatge de cabra i vinagreta de cireres
  • Esqueixada de bacallà amb vinagreta de cireres

Segons

  • Bacallà amb allioli de cirera gratinat.
  • Peus de porc a la brasa amb allioli de cireres.
  • Cuixa d’ànec rostit amb melmelada de cireres.

Postres

  • Mató amb melmelada de cireres.
  • Iogurt natural amb melmelada de cireres
  • Cireres fresques.
  • Pastís de formatge amb melmelada de cireres.

Restaurant La Lloca / Can Balasch, s/n (dins del recinte de Catalunya en Miniatura) – Tel. 670 440 829

Primers

  • Caneló de bolets, beixamel trufada i cruixent de cireres
  • Crema de tomàquet mallorquí, cireres i gelat de formatge de cabra

Segons

  • Llaminera de filet sobre confit de cireres i cremós de patata
  • Suprema de llobarro amb marinera i toc de cirera

Postres

  • Pastís de xocolata blanc, cireres i galeta de canyella
  • Cireres de Torrelles

Bar Sant Martí / Plaça Sant Martí, 3 – Tel. 93 689 11 46

Aperitiu:

  • Bunyol de bacallà amb emulsió de cirera
  • Torradeta de formatge de cabra amb cirera confitada

Primers plats:

  • Gaspatxo de cirera amb encenalls de pernil i ou dur
  • Canelons
  • Empedrat de mongeta baby amb vinagreta de cirera i crostons
  • Amanida amb escalivada, tonyina i Romesco

Segons plats:

  • Galta de porc al forn a baixa temperatura amb cirera confitada i patates
  • Bacallà gratinat amb patata panadera al forn
  • Fricandó de vedella amb moixernons

Postres: 

  • Macedònia amb sorbet de llimona
  • Pastís de formatge amb cirera confitada

Bar L’Òstia / C. Rafael Casanova, 10 – Tel. 930 32 09 50

  • Cassoleta de carn amb salsa de cirera
  • Gaspatxo de cirera
  • Pastís de xocolata nata i cireres

Mr. Cock / C. Sant Pau, 1 – Tel. 665 67 74 75 / 936 89 06 70

  • Fricandó amb cireres

Can Cireuet / C. Torrent de Cal Xicarró, 18 (CEM Can Roig) – Tel. 678 94 71 31

  • Coca fina de tàrtar de salmó amb mango, alvocat i vinagreta de cirera
  • Hotdog de costella marinada amb coleslaw de cirera
  • Tàrtar de tomàquet i pesto de cirera amb burrata
  • Salmorejo de cirera amb falsa cirera farcida de formatge cremós i anxova

Restaurant Rebò / C. Major, 38 – Tel. 936 89 12 01

  • Torrada de foie-gras a la planxa amb ceba caramel·litzada, reducció de Pedro Ximenes i Cirera
  • Sangria de cava de cireres 
  • Pastís de formatge amb xarop de cirera

Nagreen / C. Major, 15 – Tel. 93 038 64 56

Primers

  • Humus amb tahin de cireres
  • Smash burger de vaca, pollastre o vegana amb salsa de nagreen de cireres

Segons

  • Pastís de iogurt amb cireres
  • Mojito de cireres