Ruta Gastronòmica

CIRERES AMB MOLT DE GUST

La fruita per excel·lència a Torrelles de Llobregat es transforma en exquisits plats o tasts durant el cap de setmana del 1 i 2 de juny. La cirera no només es l’ingredient que es transforma en productes elaborats com ara la confitura de cirera, el licor i el vi de cireres o deliciosos dolços, sinó que és també la base de plats cuinats amb imaginació. Amb aquesta filosofia i el respecte cap al producte local, els restaurants i bars locals consoliden aquesta edició la Ruta Gastronòmica de la Festa de la Cirera que celebra ja la seva 12a edició. Aquesta 39a edició els establiments que hi participen amb plats, tasts i postres elaborats amb cireres de Torrelles són:

(+) Consulta aquí els plats de la 12a Ruta Gastronòmica (PDF)

 

Restaurant A Delit / C. de la Plana, 14 – T. 93 689 08 68

Primers plats

  • Cireres de foie curat a la sal amb les seves torradetes i acompanyat amb un bouquet d’enciams.
  • Coca de pasta de full amb melmelada de cireres,  brandada de bacallà i ceba confitada.
  • Amanida de formatge de cabra fet al forn amb poma, nous i melmelada de cireres.
  • Amanida de pilota amb tomàquet de Montserrat, ceba de  Figueres, enciams i reducció de vinagre de vi de cireres “Sirot”.
  • Farcellets cruixents de pasta wanton, farcits de  camembert  amb enciams i vinagreta de cireres.

Segons plats

  • Mar i muntanya de pollastre de granja i gambes  amb ceba i cervesa de cireres.
  • Braonets d’ales d’ànec amb salseta agredolça de cireres.
  • Tataki de tonyina, ceba confitada,  melmelada de cireres i reducció de vinagre de vi de cireres.
  • Arròs fumat de guatlla amb allioli de cireres.
  • Entrecot de vedella de Girona fet a la graella  amb sal de cervesa i quètxup de cireres.

Postres

  • Sorbet de cirera.
  • Piràmide de xocolata Guaranda (85%) de cacau, farcit de cireres.
  • Crema de iogurt fet a casa amb confitura de cireres.
  • Trilogia de xocolates amb coulis de cireres.
  • Pastís de formatge, cruixent de Oreo i melmelada de cireres
  • Pastís de cervesa negra i cireres

Tots els plats contenen productes del Baix Llobregat i km0

 

Rest. Can Balasch de Baix / Can Balasch de Baix, s/n – T. 93 689 08 51

  • Amanida de burrata amb cireres i vinagreta de cireres
  • Gaspatxo de cireres amb cruixent de cansalada
  • Bacallà gratinat amb allioli de cireres
  • Pastís de formatge de cireres

 

Restaurant Cal Joan / Ctra Torrelletes, 1 Bx – T. 93 689 11 41

Primer plat

  • Amanida amb formatge de cabra i vinagreta de cireres
  • Escalivada amb formatge de cabra i vinagreta de cireres.

Segon Plat

  • Bacallà amb all i oli de cireres gratinat
  • Peus de porc a la brasa amb all i oli de cireres
  • Cuixa d’ànec amb melmelada de cirera

Postres

  • Mató amb melmelada de cireres
  • Gelat de vainilla amb melmelada de cireres
  • Cireres fresques

 

Bar la Plaça / Plaça Sant Martí, 1 – T. 93 689 18 13

Primers Plats

  • Amanida de formatge de cabra amb vinagreta de cirera
  •  Arròs negre amb allioli de cirera
  •  Lasanya festa de la cirera

Segons Plats

  • Galtes de porc amb salsa de cirera
  •  Pollastre rostit amb cireres
  •  Bacallà amb mussolina de cirera

Postres

  • Mousse de cireres
  •  Gelat amb coulis de cireres
  • Cireres fresques

Menú Infantil

  • Macarrons
  • Llom arrebossat
  • Gelat

 

Bar El Cap Quadrat / C. Major, 32 – T. 93 689 10 81

  • Còctel amb cirera

 

Granja Xurreria Manel’s / C. Major, 17 – T. 93 174 61 96

  • Berlina farcida de cirera.

 

Bar Sant Martí / Plaça Sant Martí, 3 – T. 93 689 11 46

  • Esqueixada de bacallà amb vinagreta de cirera
  • Caneló de bolets amb beixamel de parmesà
  • Gaspatxo de cirera amb oli de menta
  • Pollastre rostit amb prunes, cireres i pinyons
  • Galta de porc amb salsa de vi de cirera
  • Croquetes de bacallà
  • Brownie de xocolata blanca amb coulis de cirera
  • Crema de iogurt amb melmelada de cirera

 

Bar Restaurant Al Punt / C. Rafael Casanova, 10 – T. 936 89 26 61

Primers Plats

  • Lingot de formatge brie amb encenalls de pernil ibèric, foie, brots tendres i vinagreta de cirera.
  • Arròs de garrí amb bolets i all i oli de cirera.

Segons Plats

  • Galta de porc ibèrica amb vermut de cirera i cremós de blat de moro i alfàbrega.
  • Salmó confitat amb romaní i pebre, papada de porc a baixa temperatura verdures de l’hort i reducció de vi de cirera.

Postres

  • Torrija amb crema anglesa de cirera i gelat de vainilla.
  • Textures de xocolata i cirera.