Ruta Gastronòmica

CIRERES AMB MOLT DE GUST

La fruita per excel·lència a Torrelles de Llobregat es transforma en exquisits plats o tasts durant el cap de setmana del 2 i 3 de juny. La cirera no només es l’ingredient que es transforma en productes elaborats com ara la confitura de cirera, el licor i el vi de cireres o deliciosos dolços, sinó que és també la base de plats cuinats amb imaginació. Amb aquesta filosofia i el respecte cap al producte local, els restaurants i bars locals consoliden aquesta edició la Ruta Gastronòmica de la Festa de la Cirera que celebra ja la seva 11a edició. Aquesta 38a edició els establiments que hi participen amb plats, tasts i postres elaborats amb cireres de Torrelles són:

(+) Consulta aquí els plats de la 11a Ruta Gastronòmica (PDF)

 

Restaurant A Delit / C. de la Plana, 14 – T. 93 689 08 68

Primers plats

  • Cireres de foie curat a la sal amb les seves torradetes i acompanyat amb un bouquet d’enciams.
  • Coca de pasta de full amb melmelada de cireres, brandada de bacallà i ceba confitada.
  • Amanida de formatge de cabra fet al forn amb poma, nous i melmelada de cireres.
  • Sushi (makis)
    • salmó amb coulis de mango.
    • tonyina amb coulis de cirera.
  • Amanida de pilota amb tomàquet de Montserrat, ceba de  Figueres, enciams i reducció de vinagre de vi de cireres “Sirot”.                                     
  • Farcellets cruixents de pasta wanton, farcits de  camembert  amb enciams i vinagreta de cireres.

Segons plats

  • Mar i muntanya de pollastre de granja i gambes  amb ceba i cervesa de cireres.
  • Braonets d’ales d’ànec amb salseta agredolça de cireres.
  • Tataki de tonyina, ceba confitada,  melmelada de cireres i reducció de vinagre de vi de cireres.
  • Arròs fumat de guatlla amb allioli de cireres.
  • Entrecot de vedella de Girona fet a la graella  amb sal de cervesa i quètxup de cireres.

Postres

  • Sorbet de cirera.
  • Piràmide de xocolata Guaranda (85%) de cacau, farcit de cireres.
  • Crema de iogurt fet a casa amb confitura de cireres.
  • Trilogia de xocolates amb coulis de cireres.
  • Pastís de formatge, cruixent de Oreo i melmelada de cireres
  • Pastís de cervesa negra i cireres

Tots els plats contenen productes del Baix Llobregat i km0

 
Rest. Can Balasch de Baix / Can Balasch de Baix, s/n – T. 93 689 08 51

Primer

  • Tàrtar de bacallà esqueixat amb vinagreta de cireres
  • Gaspatxo de cireres amb crema de iogurt
  • Amanida amb burrata i cireres

Segons

  •  Bacallà gratinat a l’all i oli de cireres
  • Hamburguesa mixta de cireres amb ceba caramel·litzada i xips de verdures

Postres

  •  Pastis de formatge fresc amb melmelada de cireres

 

Restaurant Cal Joan / Ctra Torrelletes, 1 Bx – T. 93 689 11 41

Primer plat

  • Amanida amb formatge de cabra i vinagreta de cireres
  • Escalivada amb formatge de cabra i vinagreta de cireres.

Segon Plat

  • Bacallà amb all i oli de cireres gratinat
  • Peus de porc a la brasa amb all i oli de cireres
  • Cuixa d’ànec amb melmelada de cirera

Postres

  • Mató amb melmelada de cireres
  • Gelat de vainilla amb melmelada de cireres
  • Cireres fresques

 

Bar la Plaça / Plaça Sant Martí, 1 – T. 93 689 18 13

Primers Plats

  • Arròs negre amb allioli de cireres
  • Xatonada de la cirera
  • Espaguetis a la marinera

Segons Plats

  • Galtes al forn amb salsa de cireres
  • Rotllets de vedella amb fruits secs i cireres
  • Lluç amb bolets i mussolina d’allioli de cireres

Postres

  • Mousse de cireres
  • Pastís de cireres
  • Cireres fresques

Pa, beguda, postres o cafè inclòs: 20 €

 

Menú Infantil

  • Macarrons gratinats
  • Pollastre arrebossat amb patates
  • Gelat 

Pa, beguda i postre inclòs: 10 €

 

Bar El Cap Quadrat / C. Major, 32 – T. 93 689 10 81

  • Còctel amb cirera

 

Granja Xurreria Manel’s / C. Major, 17 – T. 93 174 61 96

  • Berlina de xocolata blanca i cirera.

 

Bar Sant Martí / Plaça Sant Martí, 3 – T. 93 689 11 46

Primers plats

  • Amanida de pasta amb salmó marinat, alvocat i vinagreta de cirera.
  • Coca d’escalivada amb formatge de cabra i melmelada de cirera.
  • Gaspatxo de cirera.

 Segons plats

  • Pollastre rostit amb prunes, cireres i pinyons.
  • Galta de porc amb salsa de vi de cirera.
  • Calamarcets amb ceba confitada amb cireres.

 Postres

  • Coulant de xocolata amb coulis de cirera.
  • Pastís de formatge amb cireres.
  • Macedònia.

 

Bar La Terrasseta / C. Major, 36 – T. 93 689 12 01

  • Minihamburgueses de bolets amb formatge de cabra i salsa de cirera.