Ruta Gastronòmica

CIRERES AMB MOLT DE GUST

La fruita per excel·lència a Torrelles de Llobregat es transforma en exquisits plats o tasts durant el cap de setmana del 3 i 4 de juny. La cirera no només és l’ingredient que es transforma en productes elaborats com ara la confitura de cirera, el licor i el vi de cireres o deliciosos dolços, sinó que és també la base de plats cuinats amb imaginació. Amb aquesta filosofia i el respecte cap al producte local, els restaurants i bars locals consoliden aquesta edició la Ruta Gastronòmica de la Festa de la Cirera que celebra ja la seva 15a edició. Aquesta 43a de la Festa de la Cirera els establiments que hi participen amb plats, tasts i postres elaborats amb cireres de Torrelles són:

(+) Consulta aquí els plats de la 15a Ruta Gastronòmica (PDF)

 

Rest. Can Balasch de Baix / Can Balasch de Baix, s/n – Tel. 93 689 08 51

  • Amanida d’enciams amb seitons i formatge i vinagreta de cireres
  • Gaspatxo de cireres amb cremós de iogurt i anxova
  • Espatlla de xai al forn amb chutney de cireres
  • Magret d’ànec amb salsa cireres
  • Bacallà gratinat amb allioli de cireres

Restaurant Cal Joan / Ctra. Torrelletes, 1 Bx – Tel. 93 689 11 41

Primers

  • Amanida amb formatge de cabra i vinagreta de cireres. –
  • Escalivada amb formatge de cabra i vinagreta de cireres.

Segons

  • Bacallà amb allioli de cirera gratinat.
  • Peus de porc a la brasa amb allioli de cireres.
  • Cuixa d’ànec rostit amb melmelada de cireres.

Postres

  • Mató amb melmelada de cireres.
  • Gelat de vainilla amb melmelada de cireres.
  • Cireres fresques.
  • Pastís de formatge amb melmelada de cireres.

L’arrostisseria / Plaça Sant Martí, 4 – Tel. 93 730 52 52

  • Gaspatxo de cirera de Torrelles de Llobregat

Bar El Cap Quadrat / C. Major, 32 – T. 93 689 10 81

  • Còctel amb cirera

Restaurant La Lloca / Can Balasch, s/n (dins del recinte de Catalunya en Miniatura) – Tel. 670 440 829

  • Caneló de bolets, beixamel trufada i cruixent de cireres
  • Crema de tomàquet mallorquí, cireres i gelat de formatge de cabra
  • Llaminera de filet sobre confit de cireres i cremós de patata
  • Suprema de llobarro amb marinera i toc de cirera
  • Pastís de xocolata blanc, cireres i galeta de canyella
  • Cireres de Torrelles

Bar Sant Martí / Plaça Sant Martí, 3 – Tel. 93 689 11 46

Primers plats:

  • Esqueixada de bacallà amb vinagreta de cirera
  • Salmorejo amb pernil ibèric, ou dur i oli de cirera
  • Pasta saltejada amb ceba confitada, xampinyons, dàtils i cansalada amb salsa de cirera
  • Canelons amb beixamel de parmesà

Segons plats:

  • Braó de xai al forn amb cervesa negre i cireres
  • Galta de porc amb salsa de vi, xocolata i cirera
  • Suquet de rap amb una base de cirera
  • Croquetes de bacallà amb allioli de cirera

Postres: 

  • Brownie de xocolata blanca amb coulis de cirera
  • Mil fulls de crema amb melmelada de cirera
  • Crema de iogurt amb galeta i cirera confitada

Bar L’Òstia / C. Rafael Casanova, 10 – Tel. 930 32 09 50

  • Pastís de Cirera

Mr. Cock / C. Sant Pau, 1 – Tel. 936 89 06 70

  • Fricandó amb cireres

Can Cireuet / C. Torrent de Cal Xicarró, 18 (CEM Can Roig) – Tel. 678 94 71 31

  • Coca fina de tàrtar de salmó amb mango, alvocat i vinagreta de cirera
  • Frànkfurt de costella marinada amb coleslaw de cirera
  • Tàrtar de tomàquet i vinagreta de cirera amb burrata i pinyons
  • Salmorejo de cirera amb falsa cirera farcida de formatge cremós i anxova

Restaurant Rebò / C. Major, 38 – Tel. 936 89 12 01

  • Torrada de foie-gras a la planxa amb ceba caramel·litzada, reducció de Pedro Ximenes i Cirera
  • Sangria de cava de cireres 
  • Pastís de formatge amb xarop de cirera

El Xiri / C. Enric Teira, s/n (CEM Can Coll) – Tel. 93 760 98 37

  • Ponx de cireres
  • Allioli de cireres per a les nostres braves
  • Les nostres hamburgueses amb salsa burguer de cirera
  • Patates d’Olot amb maionesa de cirera
  • Pastís de formatge amb melmelada de cireres

Nagreen / C. Major, 15 – Tel. 93 038 64 56

  • Amanida de fusió de cuscús amb reducció de cireres de Torrelles
  • Hamburguesa de vaca gallega amb ceba endolcida de cireres
  • Pastís de formatge amb melmelada de cireres de l’hort del papa