Programa d’activitats

Descarrega’t el programa de la Festa:

(+) PROGRAMA DE LA 39a FESTA DE LA CIRERA (PDF)

Consulta el programa online:

(+) PROGRAMA DE LA 39a FESTA DE LA CIRERA (ISSUU)

 

DIVENDRES 31 DE MAIG

 

17 – 20h / Zona de Barraques (Cal Joc)

Jocs de taula i pintar cares. Vine a gaudir d’una tarda lúdica. Inscripcions al moment. A partir de 12 anys. Organitza: Espai Jove

19h / Zona de Barraques (Cal Joc)

Exhibició aeròbic. Mostra de balls realitzats per les alumnes de Tot Gimnàstica. Organitza: Tot Gimnàstica

19.30h / Ca la Cinta (C. Martí Mas, 5)

Inauguració de l’exposició de retrats de David Juárez Ollé: L’ànima rere els ulls. Organitza: Ca la Cinta i Ens Agrada l’Art.

22h / Carrer Major (cantonada amb c. Can Coll) fins al parc de Can Sostres *

Correfoc amb la colla de Diables de Torrelles, i una colla convidada. Organitza: Diables de Torrelles.

21h / Zona de Barraques (Cal Joc)

Sopar de carreters. Sopar popular on cadascú es fa el seu propi plat a la brasa i on es disposa de taules i cadires per fer-ne un espai acollidor. Venda de tiquets a la botiga Nins i Nines (C. Major, 12) i a la barraca de l’associació Èxit [sortida d’emergència]. Preu: 4,5 €. Organitza: Unió Esportiva Torrelles futsal

23 – 3.30h / Zona de Barraques (Cal Joc)

Discoteca amb DJ’s locals. Gaudeix d’una nit amb música i animació per tots els públics. Organitza: Assemblea feminista Filles de la Terra

 

DISSABTE 1 DE JUNY

 

8.30h / Plaça de l’Ajuntament

Passejada pels camps de cirerers. La passejada passa per corriols i camins de muntanya amb desnivells, per tant cal portar calçat adequat. Durada aproximada: 2h 30 min. Organitza: Centre Excursionista Torrellenc.

11h / Carrer Sant Pau

Mostra d’arts i oficis. Artesans i mestres artesans com el bufador de vidre, el cisteller, el picapedrer, el ceramista o l’il·lustrador, entre d’altres. Tots ells elaboraran productes i/o objectes relacionats amb les cireres.

11 – 13.30h / Carrer Sant Pau

Jocs gegants de carrer, antics jocs de fira i animació amb jocs populars de la Cirera. Una cinquantena de jocs de fusta basats en la temàtica de les cireres i muntats a sobre de taules i per a terra. Jocs que recorden aquells que jugaven els nostres pares i avis. Tothom hi pot participar: els nens aprenen a jugar amb el jocs tradicionals i els grans recorden la seva infantesa.

11 – 13.30h / Parc de Can Sostres

Escape Room Infantil: Obsidiana. Endinsa’t a la gran bombolla. Converteix-te en explorador, ajuda a l’equip d’arqueòlegs a trobar el valuós tresor entre les ruïnes del temple Maya, i escapa abans no sigui massa tard. Recomanat per nens de 3 a 12 anys (de 3 a 6 hauran d’anar acompanyats. Màxim 2 familiars per nens). Sessions de 10 minuts.

11.30 – 12.30h / Zona de Barraques (Cal Joc)

Concurs de tapes. Si voleu participar haureu de dur els ingredients per elaborar 15 racions d’uns suculents pintxos al vostre gust. Tindreu una hora per elaborar-los. Nosaltres us facilitem els fogonets. Us donarem 2 consumicions per equip. Les inscripcions s’obren el mateix dia a les 11h a la barraca de Diables. Places limitades. Jurat popular. Premi pel guanyador. Organitza: Colla de Diables de Torrelles

11.30h / Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

Taller ‘Recitats, jocs de falda i breus contes rimats’. Activitat recomanada per a infants d’1 a 3 anys. Acompanyant el creixement del teu nadó, aquest espai desitja compartir més jocs de falda, de mans, de dits, recitats, breus contes rimats… i altres jocs per a saltar i dansar. El joc, el ritme i el vincle afectiu són novament la plataforma sobre la qual descansa la primera literatura (oral), de caràcter majoritàriament tradicional, per al teu nadó. A càrrec de Judith Navarro. Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

11.30h / Ateneu Torrellenc

Inauguració de la Festa de la Cirera 2019. Amb el pregó d’en Francesc Mauri, meteoròleg, presentador i home del temps de TV3 i Catalunya Ràdio.

12h / Carrer Sant Pau

Correaigua. Corre balla i refrescat amb els diables. Organitza: Colla de Diables de Torrelles 

12h / Ateneu Torrellenc

Obertura exposició i mercat de la cirera

13 – 14.30h / Zona de Barraques (Cal Joc)

Vermut. Fes obrir la gana tot gaudint d’un bon ambient. Organitza: Zona de Barraques

13 – 13.30h / Zona de Barraques (Cal Joc)

Animació infantil en anglès. Organitza: Speak English!

13.30h / Zona de Barraques (Cal Joc)

Xerrada sobre el feminisme. Organitza: Assemblea feminista ‘Filles de la Terra’

16.30 – 20h / Carrer Sant Pau

Jocs gegants de carrer, antics jocs de fira i animació amb jocs populars de la Cirera. Una cinquantena de jocs de fusta basats en la temàtica de les cireres i muntats a sobre de taules i per a terra. Jocs que recorden aquells que jugaven els nostres pares i avis. Tothom hi pot participar: els nens aprenen a jugar amb el jocs tradicionals i els grans recorden la seva infantesa.

16 – 19h / Parada d’Speak English (c. Major, 22)

Taller de decoració de bosses (Bag Decoration). Estampació amb dibuixos de cireres sobre una bosseta de cotó per a decorar-la. Un cop acabada, us endureu la bosseta de regal! Taller gratuït en anglès, adequat per a nens de 4 a 9 anys. Durada del taller: 30 minuts aproximadament. Organitza: Speak English!

16.30 – 20h / Parc de Can Sostres

Escape Room Express: Ikal. Entra a la gran bombolla. Ajuda a l’equip d’arqueòlegs a tornar la poderosa pedra màgica al temple d’Ikal i alliberar al món de la seva fúria. No tot és tan fàcil com sembla. Haureu d’utilitzar l’enginy, l’habilitat i la valentia per superar totes les proves i obstacles que us anireu trobant pel camí i posar fi a la maledicció. Recomanat a partir de 12 anys. Sessions de 10 minuts.

16.30 – 20.30h / Terrassa de l’Ateneu Torrellenc

Combos al carrer. Amb les actuacions de: H:L:M (pop mediterrani), Black Scorpions (teen rock), Money&Cigarrettes (Claptoninspiration band), Hot Rebel (beat oldies tones) i Stickers Teen (kid rhythm). Organitza: Espai Musical Tempo de l’Ateneu Torrellenc

18h / Zona de Barraques (Cal Joc)

Animació infantil. Vine a cantar i ballar amb música en directe. Organitza: Centre d’Esplai Arc de Sant Martí

19.30h / C. Major (cantonada amb el c. Rafael Casanova) fins al parc de Can Sostres *

Correfoc infantil. Organitza: Diables de Torrelles

21h / C. Sant Pau

Sopar Quina barra tenim els de Torrelles!
Organitza: grup de Blancs de l’Esplai Arc de Sant Martí.

23 – 1.30h / Zona de Barraques (Cal Joc)

Concert amb Balahits. Són, sense dubte, els més ràpids disparant Hits. A 30 temes per hora, Balahits són tempesta festiva que et calarà tot el cos. Ballaràs, cridaràs, saltaràs i cantaràs com mai, i sempre amb un somriurede felicitat als llavis. Els hits més populars dels últims 60 anys en dues hores de festa ininterrompuda. Un viatge d’anada i tornada per tots els referents i estils musicals que han fet i fan història a les nostres vides. Una bala d’alegria que et travessarà el cor per sempre.

02 – 5h Zona de Barraques (Cal Joc)

Concert amb l’Orquestra Mitjanit. Formació que ha anat guanyant adeptes allà on mostra el seu espectacle. Pel seu so, el seu repertori, la seva posada en escena i actitud davant el públic, alguns s’atreveixen a definir-la com un nou concepte en grups de versions i orquestres de ball. Música per a tots els públics (des de ska, dub, hardcore, rock fins a passos-dobles, rumbes, folk, pop… ) on tothom s’hi sentirà còmode i protagonista.

 

 

DIUMENGE 2 DE JUNY

 

10h / Carrer Sant Pau

Mostra d’arts i oficis. Artesans i mestres artesans com el bufador de vidre, el picapedrer, el cisteller, el ceramista, o el decorador i pintor, entre d’altres. Tots ells elaboraran productes i/o objectes relacionats amb les cireres.

10.30h / Església de Sant Martí de Torrelles

Celebració eucarística amb ofrena de cireres. Organitza: Parròquia de Sant Martí

11 – 14h / Parada d’Speak English (c. Major, 22)

Taller de clauers (Hama Beads Keychain). Creació d’un clauer en forma de cirera, utilitzant la tècnica Hama Beads. Un cop enllestit, us endureu el clauer de regal! Taller gratuït en anglès, adequat per a nens de 8 a 12 anys. Durada del taller: 30 minuts aproximadament. Organitza: Speak English!

11 – 13.30h / Carrer Sant Pau

Jocs gegants de carrer, antics jocs de fira i animació amb jocs populars de la Cirera. Una cinquantena de jocs de fusta basats en la temàtica de les cireres i muntats a sobre de taules i per a terra. Jocs que recorden aquells que jugaven els nostres pares i avis. Tothom hi pot participar: els nens aprenen a jugar amb el jocs tradicionals i els grans recorden la seva infantesa.

11.30h / Plaça de l’Església

Ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània. La Contemporània no és una cobla com les altres. Les seves actuacions són autèntics xous encomanadissos per als amants de les sardanes, però també per als que no hi estan avesats.

11.15 – 12.15h / Zona de Barraques

Taller infantil de dansa tradicional catalana

Els pares també hi podeu participar! Celebra el 50è aniversari de la creació de la secció infantil de l’Esbart. Organitza: Esbart Sant Martí de l’Ateneu Torrellenc

12.15h / Parc de Can Sostres *

Festa de l’escuma, amb Marc Oriol. Un espectacle d´animació amb escuma, aigua i música per tots els públics. Un guió dirigit amb histories remullades i una gran participació de petits i grans. Gelats i pentinats, pluges i ensabonades, la mànega boja, la nevada del 62 i l’escuma de quatre colors.

14h / Zona de Barraques (Cal Joc)

Paella popular. Venda de tiquets a Nins i Nines del 21 de maig a l’1 de juny (tiquets limitats). Preu: 5 € (anticipat) i 6 € (al moment). Organitza: Centre d’Esplai Arc de Sant Martí

18h / Cal Joc

Acte de cloenda i lliurament de premis
Millor Presentació –Cirera d’Argent- i Millor Qualitat –Cirera d’Or-.

18.30h / Zona de Barraques

Espectacle d’humor: L’Home Orquestra, amb en Peyu. L’humorista osonenc Peyu fa un recull dels seus millors textos i els posa en escena amb el fil conductor de la pròpia Festa Major. L’objectiu de l’espectacle és que la gent que no pugui anar a tots els actes de la festa, amb una horeta vegi una mica de tot. Evidentment tot plegat només és una excusa perquè finalment pugui dur a terme la ironia i l’humor al que ens té acostumats.

 

 

ALTRES ACTIVITATS

 

L’assassí de la Cirera

Joc de rol vivencial i d’estratègia per tot el poble que dura tot el cap de setmana de la Festa de la Cirera. Consisteix en “matar” simbòlicament una víctima, que prèviament s’haurà assignat, mitjançant un adhesiu. L’objectiu és sobreviure. Inscripció gratuïta a través del WhatsApp enviant el teu nom i cognoms, i el teu núm. de mòbil al 617399969. Inscripcions del 25 al 30 de maig (hora límit: 18h).

Consulta les normes i més informació a la pàgina del Facebook ‘L’assassí de la Cirera’ i a l’Instagram ‘CJ la Troka’. Organització i dubtes a la barraca d’Èxit (Zona de Barraques).

 

Petita història de Torrelles i pujada al campanar de l’església

Visites guiades que consistiran en una explicació de la història de la parròquia, el fons documental, i l’antic temple romànic i l’actual neogòtic. D’aquest últim es farà un recorregut per la història del seus 118 anys: a més de descriure els seus valors arquitectònics es veurà amb detall els seus vitralls, que justament s’estan començant a restaurar. Finalment, es podrà pujar al campanar per gaudir de les seves magnífiques vistes.

Dissabte 1 de Juny: a les 17 h.

Diumenge 2 de Juny: a les 12.30 h.

Preu: 3 euros per visita i pujada al campanar. 1 euro per pujar només al campanar.

Organitza: Parròquia de Sant Martí de Tours

 

 

* PRECAUCIONS PEL CORREFOC
No estacioneu el cotxe al pas del correfoc. No us apropeu al carretó dels petards. Porteu roba vella, de cotó i protegiu-vos el cap i els cabells amb un barret. No porteu articles pirotècnics propis. Protegiu finestres i aparadors amb cartrons. Els menors han d’anar acompanyats d’un adult. Participar queda sota la responsabilitat de cadascú.

 

* RECOMANACIONS PER LA FESTA DE L’ESCUMA

Cal portar roba adequada per aquest tipus d’activitat com banyador, tovallola, roba vella… Donat que és una activitat aquàtica, cal tenir cura dels infants petits..